Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 07-21-2011, 09:46 PM   #1 (permalink)
wourmman
 
Join Date: Jul 2011
Location: dayton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Character Gibberish

Recently completed OBDuino using NKC Freeduino and NKC HD44780. Code loaded just fine (after disconnecting Tx and Rx from Freeduino). All of the characters are gibberish. Help??

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 07-21-2011, 10:00 PM   #2 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 157
Thanked 266 Times in 209 Posts
usually a wiring problem or a bad lcd. When it happens to us we hold a good lcd in parallel and bounce the power, if it looks ok on the good lcd an not the one in question, then it is a bad lcd problem. Might not be an option for you, so double check wiring.
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 08-09-2011, 09:27 PM   #3 (permalink)
wourmman
 
Join Date: Jul 2011
Location: dayton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Still Bad Characters

I checked my Freeduino and HC44780 LCD with a "hello world" sketch; worked fine. So I'm back to trying to get the OBDuino to work, but I can only get "alpha" "x-bar" and solid block characters (although I did get a ISO9141 or something like that after one reset).

Would very much appreciate any further recommendations...
  Reply With Quote
Old 08-20-2011, 03:03 PM   #4 (permalink)
wourmman
 
Join Date: Jul 2011
Location: dayton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OBDuino Issues

Have double-checked connections a number of times, still no luck w/ OBDuino. Have only Freeduino and an OLED LCD (HD-44780-conforming) hooked up (no transistor nor ISO bus transceiver hooked up).

What should I be checking: software version? Do I need hooked up all the way to the car OBD port?

I'm at a loss -- help please!!

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com