Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > EcoModding Central
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 01-15-2020, 02:21 AM   #281 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: May 2019
Location: California
Posts: 239

HyBro - '08 Chevy Tahoe HY2
90 day: 22.95 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 35 Posts
Quote:
Originally Posted by redpoint5 View Post
It would be the same cable, just more of it.
I just want to make sure someone could see that post and install a #10 and put a 300amp breaker.. accidentally then a few years down the line a short happens and poof car fire started by a undersized wire....


just like the other day an officer made a mistake and it cost her, her life .... she saw someone fall in the road but made the mistake of not using her car to block off the intersection I had to do that once before with my car it was a older slower person so i blocked the intersection with my car as other people were too eager to go and run the person over it was a long time ago I think it was a reg cross walk with no light

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 01-16-2020, 07:23 AM   #282 (permalink)
Master EcoModder
 
teoman's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Istanbul
Posts: 1,142

A3 - '12 Audi A3
Thanks: 58
Thanked 189 Times in 157 Posts
https://cii-resource.com/cet/AABE-03...n_Johannes.pdf

I came accross this while searching for the maximum voltage my cars electrical system can support.

Last edited by teoman; 01-16-2020 at 07:36 AM..
  Reply With Quote
Old 01-21-2020, 02:17 AM   #283 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: May 2019
Location: California
Posts: 239

HyBro - '08 Chevy Tahoe HY2
90 day: 22.95 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 37 Times in 35 Posts
Quote:
Originally Posted by redpoint5 View Post
I'd pair it with supercaps and a resistor I already have.



Not sure how that would work since starting requires several hundred amps. If I remember correctly, the BMS has a decent bit of phantom power draw too. If I'm undersizing the battery, I can't have large phantom loads.
the smart people use a capacitor bank in front of it to prevent 100s of amps being pulled from the battery

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com