Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Fossil Fuel Free
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 04-21-2016, 01:39 AM   #1 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2016
Location: pune
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
UART4011.o: Link Error: Could not allocate section .data, size = 446 bytes, attribute

Hello,

I am using MPLAB v8.91 with c30 compiler.

I am having an error as

"UART4011.o: Link Error: Could not allocate section .data, size = 446 bytes, attributes = data
Link Error: Could not allocate data memory"

I have gone through few solutions such as i have checked the option for large data model and small scalar model in data memory model.

but this error is still there.

please any one suggest me about this error, and if there are some parameters for compiling then please let me know.

eagerly waiting for the valuable reply.
Thanks.

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 04-21-2016, 10:53 AM   #2 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,434

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 730
Thanked 528 Times in 423 Posts
Here's a few dumb questions:
- Which processor are you using?
- how much memory do you have, and how much is left?
- is it a static allocation of a buffer (at a specific address), or are you allocating from the heap, or the stack (inside a subroutine or object)?
  Reply With Quote
Old 04-22-2016, 12:09 AM   #3 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2016
Location: pune
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dear sir,

thanks for reply.

I am using DSPIC30f4011 controller in which 48kb of program memory is there and 2kb of RAM. about the memory left, i don't know exactly. it is a statically allocated because in heap and stack option there is no memory allocated.

i am testing the 200kW AC motor Controller code provided in ecomodder.com .

whenever i am compiling it through error linking error.

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com