Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 08-22-2011, 12:42 AM   #1 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Feb 2011
Location: houston
Posts: 374

Black Knight - '94 Toyota Corolla
Team Toyota
90 day: 58.53 mpg (US)
Thanks: 3
Thanked 38 Times in 33 Posts
UG help

ok i got my GF an ultra gauge for the birthday for her 06 charger. we got it installed and programed. but for some reason when she makes a trip turns the car off with no issue. but when she is ready to leave she has to un plug the UG to get it to turn on. So basically she has to unplug the OBDII and plug it back in after every trip. any ideas?

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 08-22-2011, 02:32 PM   #2 (permalink)
Pishtaco
 
SentraSE-R's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bay Area, California
Posts: 1,485

Mean Green Toaster Machine - '06 Scion xB
Team Toyota
90 day: 48.92 mpg (US)
Thanks: 56
Thanked 285 Times in 181 Posts
Per the UG manual, you may want to check the vehicle's OBD-II connector pins for corrosion. I'd run a continuity check on the power and ground pins for a poor solder joint, too.
__________________
Darrell

Boycotting Exxon since 1989, BP since 2010
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
Mean Green Toaster Machine
49.5 mpg avg over 53,000 miles. 176% of '08 EPA
Best flat drive 94.5 mpg for 10.1 mi
Longest tank 1033 km (642 mi) on 10.56 gal = 60.8 mpg
  Reply With Quote
Old 08-22-2011, 08:09 PM   #3 (permalink)
Red Light Avoider
 
pletby's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 296

My Civic - '00 Honda Civic DX
Team Honda
90 day: 46 mpg (US)
Thanks: 114
Thanked 47 Times in 34 Posts
There are two modes in the UltraGauge that detect engine start. You need to change the selection most likely for it to detect engine start. Look it up in the manual. I gotta run!
__________________


  Reply With Quote
Old 08-22-2011, 08:35 PM   #4 (permalink)
Red Light Avoider
 
pletby's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 296

My Civic - '00 Honda Civic DX
Team Honda
90 day: 46 mpg (US)
Thanks: 114
Thanked 47 Times in 34 Posts
Had a moment:

Power on Detect mode

Bottom of page 34 in the Manual.

Menu->Ultragauge setup (version 8/24/10 or later).

"Mode 1 Will always detect correctly, but uses more power while the vehicle is off. This mode should only be used if Mode 2 fails detection.

Mode 2 is the recommended mode and uses less power while the vehicle is off. Mode 2 is the factory default. Mode 2 is ignored for vehicles with 9141 and KWP 2000 protocol."

Mode 2 does not work with my car (97 Ford Contour V6 Auto) so I had to select mode 1.

__________________


  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com