Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 10-27-2009, 02:33 PM   #11 (permalink)
Master EcoModder
 
McTimson's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Nyack, NY
Posts: 309

BMW - '97 BMW 318ti
Team BMW
90 day: 32.45 mpg (US)
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
It must have been reset somehow then. Is it hooked up to the car battery, or something else? And, are you sure you didn't accidentally hit 2 buttons at the same time? Pressing top and middle resets the tank data.

__________________
  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 10-27-2009, 03:02 PM   #12 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix AZ
Posts: 547
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
Did not hit wrong buttons, am have a slight problem with the battery, it would not start yesterday, just clicked so perhaps that caused a reset?

Rich
  Reply With Quote
Old 10-27-2009, 03:46 PM   #13 (permalink)
Master EcoModder
 
McTimson's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Nyack, NY
Posts: 309

BMW - '97 BMW 318ti
Team BMW
90 day: 32.45 mpg (US)
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Yea, it's possible. Starting the car takes a huge amount of power from the battery, so if it drained all the power and couldn't keep the voltage up near 12V, then the MPGuino could have shut off.
__________________
  Reply With Quote
Old 10-27-2009, 04:23 PM   #14 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix AZ
Posts: 547
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
Well it was below 10 volts so I hope that is what happend.

Well I am testing the battery and if it does not hold a charge it is a dead lead POS...

And I will need to reset all the tests.

Rich
  Reply With Quote
Old 11-02-2009, 10:39 AM   #15 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Location: Central PA
Posts: 90

Draco - '89 Ford F150 ext cab shrt bed XLT Lariat
90 day: 16.45 mpg (US)
Thanks: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
I should be receiving a MPGuino by the end of the week! anyone have base line calibration info or know where it can be found? for an 1989 F150 4.9? I have all I need to hook up the pwr grd vss and inj just lost on everything else.
  Reply With Quote
Old 11-02-2009, 10:49 AM   #16 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix AZ
Posts: 547
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
Well my 2000 4.6 uses Speed 16000 for the VSS per mile and
0,135,000,000 for mircosec gal.

That should get you going.

I think I posted the defualts and watch out when working though the screens you don't change any...easy to do if you hold the buttone split second too long.


Rich
  Reply With Quote
Old 11-07-2009, 07:44 PM   #17 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Location: Central PA
Posts: 90

Draco - '89 Ford F150 ext cab shrt bed XLT Lariat
90 day: 16.45 mpg (US)
Thanks: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
Got it today Yippee lol. anyway having a few issues and Have a few questions...

first off it flickers when the engine is running, and it keeps reseting, Tomorrow I'm going to triple check all the connections and whatnot.
  Reply With Quote
Old 11-07-2009, 08:28 PM   #18 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix AZ
Posts: 547
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
Mine keeps resetting the Tank miles...

I too will reconnect to see if I can lock it down.

Rich
  Reply With Quote
Old 11-09-2009, 04:38 PM   #19 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Location: Central PA
Posts: 90

Draco - '89 Ford F150 ext cab shrt bed XLT Lariat
90 day: 16.45 mpg (US)
Thanks: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
WooT WooT Its good to go now. Just need to work on the calibration some more.

only issue is it doesn't pick up a speed signal till about 10-15 mph... maybe I need to clean the VSS.

I might try using the VSS on the rear axle, the one it's tapped into now is on the transmission right by the speedo.

Thanks again for an awesome product
  Reply With Quote
Old 11-14-2009, 09:49 PM   #20 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix AZ
Posts: 547
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
OK Got it locked down now.

OUCH Spoke too soon...

Switch to the Tank Big MPG readout and was driving and she locked up again.

I will now add a blocking diado and filter cap to the incoming 12 Volts.

The meter seems very senstive to voltage bumps.

Two things: a manual would be a big help, seems the trip miles reset with each turn on.

Which is what I am trying to do here, cover details as I learn them and pass them along.

The Tank miles are suppost to stay.

I had mine hooked up to a constant on 12 B+ on a relay I added to power up some add on gauges.

I am guessing there was some little backwards EMF coming off that relay.

Perhaps a little filtering to make them less sentive??

So I hard wired it driecly from the battery, same for the ground, it has not messed up for a couple of weeks.

So looks good.

So anyone done any thing with a TBI Motor like a Chevy 350 TBI??

Rich


Last edited by racprops; 11-18-2009 at 12:30 PM.. Reason: New info/spell/typos
  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com