Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Off-Topic Tech
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2012, 02:23 PM   #1 (permalink)
EcoModding Lurker
 
mikee55's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: England
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Zafira diesel not been looked after, not well!

Hi all, haven't been here a while. Separated from the wife last year and its been hectic. I don't wish to go into details, but I now use my car for work as a van. I carpet clean, I go round peoples houses and clean carpets. My 2.0 tdi Vauxhall/Opel Zafira is my workhorse and its not been looked after. I haven't been able to do a service on it, and haven't had time. Lately its been having starting problems. I have to crank the engine over quite a bit to get it to fire. Sometimes its quick, other times its like 4 to 5 10 second cranks to fire it up. Even if the engine is hot from running, incidently , it runs fine once its going. Am I looking at a dirty fuel filter? I put some fuel additive in the tank a few months back, hoping it would last a little longer till I can service it, which was last done February 2011. Surely this problem can't be a dirty filter, it wouldn't give me nearly 100mph that its capable of, I blip that fast to blow out the cobwebs once a fortnight if I can, other than that its a lot of town and built up areas and low speeds/sitting in traffic. I would expect coughing and spluttering when driving, but I don't. Passers by say I'm out of fuel! Thats what its like. Any ideas please?

Mike (single parent)

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 07-02-2012, 02:53 PM   #2 (permalink)
UFO
Master EcoModder
 
UFO's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Denver, CO
Posts: 1,300

Colorado - '17 Chevrolet Colorado 4x4 LT
90 day: 23.07 mpg (US)
Thanks: 315
Thanked 177 Times in 137 Posts
How is the fuel mileage? Once you have replaced all the filters, especially fuel and air, start looking at the injectors; low mileage, hard starting may be linked to clogged/worn injectors.
__________________
I'm not coasting, I'm shifting slowly.
  Reply With Quote
Old 07-02-2012, 03:16 PM   #3 (permalink)
EcoModding Lurker
 
mikee55's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: England
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi UFO, thanks for replying. Erm, never measured mileage but its dropped that's for sure. This starting issue was an overnight thing as well!!!

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com