Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2008, 05:28 PM   #1 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Jul 2008
Location: Concord, CA
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Injector lead question.

I know i'm supposed to tap into the wire that has 0v on it, not 12, but what if both leads going to the injector are 12v?

this is with the key on engine off.

looking at the wiring diagram, i'd want the side that runs to the ecu, not the ignition switch, correct?

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 08-01-2008, 05:33 PM   #2 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 158
Thanked 269 Times in 212 Posts
is the injector plug unplugged from the injector when you are measuring? It is "probably" the ecu side you want.
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 08-01-2008, 05:34 PM   #3 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Jul 2008
Location: Concord, CA
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yes, it's unplugged.

& thanks for the quick response!
  Reply With Quote
Old 08-22-2008, 04:28 PM   #4 (permalink)
Awesomeness personified
 
AndrewJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Columbia, MO
Posts: 642

Harold - '94 Honda Civic CX
90 day: 54.51 mpg (US)

Margot - '08 Surly Big Dummy
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 17 Posts
Send a message via AIM to AndrewJ
Grrr....

Dealing with the same problem myself. This time on my dad's 93 Geo Prizm (Corolla).

Two wires per injector, both read 0v with ignition off and 12v with ignition on. (Injector unplugged)

I've tapped both leads now for the 'Guino and neither is putting up any numbers for raw data.

Guess I'll go make sure they have the same voltages with the injector plugged in.


Oh, and one more little tidbit. The injectors are ganged up, cylinders 1&3 and 2&4 so the ECU only grounds out one wire to fire two injectors. Dunno how that works with those cylinders being out of sync.
__________________
"I got 350 heads on a 305 engine. I get 10 miles to the gallon. I ain't got no good intentions." - The Drive By Truckers.

  Reply With Quote
Old 08-22-2008, 05:03 PM   #5 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 158
Thanked 269 Times in 212 Posts
Quote:
Originally Posted by AndrewJ View Post
Oh, and one more little tidbit. The injectors are ganged up, cylinders 1&3 and 2&4
Ah, ok, forgot about that, thanks!!

you will have to unplug them in pairs when trying to figure out which lead has the 12 volts, otherwise you will read 12 volts being passed through the other injector that wasn't unplugged.
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 08-24-2008, 03:55 PM   #6 (permalink)
Awesomeness personified
 
AndrewJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Columbia, MO
Posts: 642

Harold - '94 Honda Civic CX
90 day: 54.51 mpg (US)

Margot - '08 Surly Big Dummy
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 17 Posts
Send a message via AIM to AndrewJ
Thanks for the tip dcb, unplugging all the injectors cleared the problem right up when identifying the right wire.

Even though I seem to have tapped the right wire now, I still can't get any fuel numbers to show up on the 'Guino. I even swapped the 'Guino from my car in there and it won't show any data...

So I know it's not the 'Guino, I know the "correct" wire is tapped (I continuity tested it going into the 'Guino just to make sure there's no problem with the wire)

Any other suggestions?

Any parameters I should be looking for that are required for the INJ input? (voltage, frequency, impedence)
__________________
"I got 350 heads on a 305 engine. I get 10 miles to the gallon. I ain't got no good intentions." - The Drive By Truckers.

  Reply With Quote
Old 08-24-2008, 04:16 PM   #7 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 158
Thanked 269 Times in 212 Posts
Can you check that guino ground (on the atmega) is connected to vehicle ground?

__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scanguage users - accuracy question Formula413 Instrumentation 7 08-26-2008 05:55 PM
Prius Question Matt Herring EcoModding Central 13 07-24-2008 04:07 PM
Question regarding Scangauge MPG readout & DIY device Gregte DIY / How-to 5 05-19-2008 05:58 PM
e-bike power pack question Lazarus Alternative Transportation 13 02-22-2008 12:10 AM
newb intro and question about civic hb vx reformed Introductions 9 01-30-2008 12:28 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com