Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 05-29-2011, 06:29 PM   #1 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
No read , when I release the accelerator.

Hello, my car is
Dodge Colt 200E 1990, 1.5l, manual transmission, mitsubishi engine.


My problem is,
When I release completely the accelerator, the reading of inst. liter/100 turn to zero.At idle same thing.
And right away when I push on the accelerator the reading restart.

Someone had this problem??

Thanks


Last edited by Colt200E; 05-29-2011 at 08:21 PM..
  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 05-31-2011, 12:26 PM   #2 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
With a voltmeter, measure the voltage on each injector connection. One should be 12 volts and the other should be more like 0. You will want to tap into the one that is at 0 volts.

My 2 wire on injector connection have 12 volts???
Probably my trouble???

I Have one Hyundai Scoupe with the same engine 1.5 Mitsubishi, and Him also have 12volt on each wire.

CHECK MY VIDÉO FOR MORE:
http://imageshack.us/clip/my-videos/18/e1f.mp4/

Last edited by Colt200E; 05-31-2011 at 03:06 PM..
  Reply With Quote
Old 06-01-2011, 03:55 PM   #3 (permalink)
EcoModding Lurker
 
mcmancuso's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: TN-USA
Posts: 61

Green Metro - '99 Chevrolet Metro LSi Sedan
90 day: 32.78 mpg (US)

Metro Vert - '91 Geo Metro LSi Convertible
90 day: 50.52 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thats normal, its called 'decel fuel cut off' the car cuts off gas COMPLETELY because the engine is slowing down and doesn't need to use fuel. Most fuel injected cars do this. It is not a problem. Then once RPM's reach a low threshold (varies car to car) the engine will begin using fuel again.
  Reply With Quote
Old 06-02-2011, 03:01 PM   #4 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by mcmancuso View Post
Thats normal, its called 'decel fuel cut off' the car cuts off gas COMPLETELY because the engine is slowing down and doesn't need to use fuel. Most fuel injected cars do this. It is not a problem. Then once RPM's reach a low threshold (varies car to car) the engine will begin using fuel again.
Oh my good it is a miracle, my car dont drink fuel... lol
My engine is 4g15 1990 and i dont believe he have the decel fuel cut off tecnologie.

Check this vidéo for the road test.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Thanks
  Reply With Quote
Old 01-04-2015, 10:14 PM   #5 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by Colt200E View Post
Oh my good it is a miracle, my car dont drink fuel... lol
My engine is 4g15 1990 and i dont believe he have the decel fuel cut off tecnologie.

Check this vidéo for the road test.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Thanks
Update.

I install a wideband in my car, and my 25 year old car have this feature ''decel fuel cut off'' or ''overrun''.

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com