Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Fossil Fuel Free > Open ReVolt: open source DC motor controller
Register Now
 Register Now
 


Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 11-12-2011, 01:38 PM   #401 (permalink)
EV Builder
 
Freyguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Macungie, PA
Posts: 157
Thanks: 15
Thanked 63 Times in 39 Posts
No, don't need vref output at all. It's 1/2 VCC which I accomplish on the board with VR1 and two resistors.

Sorry about the bAmp_scale. I just went off memory since I didn't have my development laptop available at the time.
Go to the section of code starting at line 1323. You'll need to remove the semicolons on the 6 lines of code there to allow bAmp scaling. Line 1325 selects the scaling value. This is where you would enter .19.

Screenshot attached.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bAmp scaling.jpg
Views:	63
Size:	64.3 KB
ID:	9725  
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Freyguy For This Useful Post:
mora (11-12-2011)
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 11-16-2011, 08:40 PM   #402 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Nov 2011
Location: Australia
Posts: 1
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Cougar LCD Controller

Hi Chris,
I have been looking at OBDII interaces recently and came across this great site. Congatulations on all the work .. I really enjoy opensource and have done a few projects in the area of telescope control.
I am an embedded electronics engineer and worked with Protel for some time. If you are happy with chnages, I was thinking of adding a bluetooth I/F so that the board can talk directly to Android/Iphone devices.
The 'torque' product currently allows display of many measurements from the OBDII interface .. so it may be able to easily interface to your device.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to archieoz For This Useful Post:
sawickm (11-17-2011)
Old 11-21-2011, 01:29 PM   #403 (permalink)
EV Builder
 
Freyguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Macungie, PA
Posts: 157
Thanks: 15
Thanked 63 Times in 39 Posts
Hi archieoz,
I've moved on from this, but if you pm me your email I'll send you the protel files.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Freyguy For This Useful Post:
archieoz (11-22-2011)
Old 03-22-2012, 10:44 AM   #404 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2011
Location: SLOVENIA
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
LCD installed in Peugeot 306

works lika a charm !!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0720.jpg
Views:	75
Size:	86.9 KB
ID:	10540   Click image for larger version

Name:	IMAG0719.jpg
Views:	58
Size:	97.1 KB
ID:	10541  
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to toledi For This Useful Post:
MPaulHolmes (03-22-2012), mrbigh (03-25-2012)
Old 03-22-2012, 10:57 AM   #405 (permalink)
PaulH
 
MPaulHolmes's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maricopa, AZ (sort of. Actually outside of town)
Posts: 3,831

Michael's Electric Beetle - '71 Volkswagen Superbeetle 500000
Thanks: 1,367
Thanked 1,119 Times in 734 Posts
Very Very Very cool!!! Nice job!
__________________
kits and boards
  Reply With Quote
Old 04-18-2012, 09:28 AM   #406 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2012
Location: Croatia
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I read most of this thread and I am very very impressed with your knowledge of electronics and programming. I do admit that I am WAY out of my depth but I am learning and hoping to convert a car to EV soon using the open revolt resources you kindly shared with us mere mortals. Hopefully you won't be too upset with me when I start asking questions

As you can see this is my first post and I just wanted to say, well done guys, you really are some community!! Hats off!
  Reply With Quote
Old 04-18-2012, 11:35 AM   #407 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: Oct 2009
Location: Jyvaskyla, Finland
Posts: 143

Golfwagen - '89 Volkswagen Golf mk2
90 day: 107.14 mpg (US)
Thanks: 47
Thanked 35 Times in 28 Posts
Could it be done in software to get charge mode screen reset back to normal operating screen by touching one of the buttons? Currently it needs a quick power down to get back from charge screen. I have LCD display wired always on exept the backlight of LCD, which comes on at the same time I turn parking/headlights on.

It would also be nice if PCB layout had ignition input (+12V) as well. This could be used to reset charge screen and turn backlight on. Board could stay powered on all the time then. Might require software changes too.
  Reply With Quote
Old 05-05-2012, 05:02 PM   #408 (permalink)
EV Builder
 
Freyguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Macungie, PA
Posts: 157
Thanks: 15
Thanked 63 Times in 39 Posts
Mora,
Sorry for not getting back sooner. Dont' follow this very often.
See attached screenshot. Add the two lines after "Charge Mode"
marked with black line.
For this to work, your charge current needs to be under 3Amps.
Otherwise software automatically sets LZstat bit 2 and throws you back into charge mode. But from what you indicated, this is after charging is done and you don't want to cycle power to get to main screen. Quick & dirty with no switch debouncing, but it should get you to one of the main screens.
Personally, I have my main power input set to +12V ignition. I also feed +12V in from another AC/DC supply but through Oring diode. The AC from supply is plugged into my charger AC. So LCD controller either gets power from supply when charging or ignition in normal operation.

-Chris
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Mod to Exit Charge Mode.jpg
Views:	55
Size:	44.6 KB
ID:	10806  
  Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:19 PM   #409 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newcastle UK
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi everyone.

Is there anyone has one surplus pcb lying around or anyone willing to order in the future?
Thank you. Franky.
  Reply With Quote
Old 05-14-2012, 03:09 PM   #410 (permalink)
Master EcoModder
 
jackbauer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ireland
Posts: 734
Thanks: 26
Thanked 296 Times in 168 Posts
I have a spare board. Can pop it in the post. Only issue is its from the first batch and does not have a silkscreen. Other than that its perfect.

__________________
Now, Cole, when you shift the gear and that little needle on the ammeter goes into the red and reads 2000 Amps, that's bad.
www.evbmw.com
  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com