Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 04-17-2010, 12:16 PM   #1 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
turbothrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 132

2 x wrecked vx - '92 Honda Civic Vx
Team Honda
90 day: 62 mpg (US)
Thanks: 119
Thanked 54 Times in 30 Posts
Mpguino problems after 1 year in vx

Hi , my kit assembled fully calibrated Mpguino has a problem after 12,000 miles in my civic vx. Gph seems to work normally but the problem is with the speed. From a dead stop the speed now increases normally until it reaches about 3 mph then it goes to 0 mph and does not increase with the speed of the car. Anyone have an idea ? I ordered a preassembled MpGuino from Dcp but I hope I can fix this one so I have a spare because I would miss it for sure . It makes the car so much more fun to drive. Thanks

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 04-17-2010, 12:24 PM   #2 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 157
Thanked 266 Times in 209 Posts
so the mileage tracking is off too I assume?

go through the settings if you could and let me know what you have for
VSS Delay ms
and
VSS Pulses/Mile

and of course unplug it and replug it

Note: I don't know the details on the futurelogic kit, or if it has those settings or not
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 04-17-2010, 01:04 PM   #3 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
turbothrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 132

2 x wrecked vx - '92 Honda Civic Vx
Team Honda
90 day: 62 mpg (US)
Thanks: 119
Thanked 54 Times in 30 Posts
Yes I unpluged and repluged it. vss Pulses/mile reads 8200 and vss Delayms reads 128 .Distance on screen stays on 0 miles. The unit was working normally then when I stopped I noticed the screen did not make sense ( blocks and ? marks ) then when I reset the speed /distance had a problem. I had been using v74 so I changed it to v75 and still same problem. Thanks
  Reply With Quote
Old 04-17-2010, 01:14 PM   #4 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 157
Thanked 266 Times in 209 Posts
The default for delayMS is 2. Try resetting that value in the setup screen to 2.

Also double check your calibrations when you get a chance in case other values got wonked. Injector DelayuS should be 500.
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 04-17-2010, 02:36 PM   #5 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
turbothrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 132

2 x wrecked vx - '92 Honda Civic Vx
Team Honda
90 day: 62 mpg (US)
Thanks: 119
Thanked 54 Times in 30 Posts
You were right !! Problem fixed . Now I will have a spare when the new one arrives . Many thanks. I think eveyone should order one of these because now that the kit doesn't seem to be available for most people yours is the only solution for pre 1996 vehicles.
On the pre assembled unit is it a big deal to unsolder the switches and mount them remotely . I thought about this after I completed the Fundamental Logic kit but this would require a lot of unsoldering. Many thanks
  Reply With Quote
Old 04-17-2010, 03:17 PM   #6 (permalink)
dcb
needs more cowbell
 
dcb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 5,038

pimp mobile - '81 suzuki gs 250 t
90 day: 96.29 mpg (US)

schnitzel - '01 Volkswagen Golf TDI
90 day: 53.56 mpg (US)
Thanks: 157
Thanked 266 Times in 209 Posts
glad its working. Unsoldering things is a bit of an art, hard to say if that will work out for you.
__________________
WINDMILLS DO NOT WORK THAT WAY!!!
  Reply With Quote
Old 12-12-2010, 08:19 AM   #7 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Dec 2010
Location: indianapolis
Posts: 10

GASLICKA - '92 honda civic vx
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
I been doing some research on this, but I am not too good at it so, can somebody tell me where is this mpguino for sale and if its too dificult to install?

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Converting Cali Civic VX to Fed (lean burn) VX NachtRitter DIY / How-to 83 06-20-2015 11:30 AM
Just bought 92 Civic vx with bog problems jttriesch Off-Topic Tech 15 11-10-2010 02:47 PM
VX Info...WARNING: lots of info! TomO Off-Topic Tech 1 01-05-2010 12:39 PM
MPguino and civic vx has any one done it yet? backsidesnap OpenGauge / MPGuino FE computer 15 12-18-2009 09:39 AM
MPGuino problems...please help! spam_bye@yahoo.co.uk OpenGauge / MPGuino FE computer 1 09-13-2009 01:46 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com