Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > EcoModder Blog Discussion
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2010, 11:05 PM   #41 (permalink)
Master EcoModder
 
mwebb's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 506

no nickname , it's just a car - '04 volkswagen golf tdi
Thanks: 2
Thanked 101 Times in 74 Posts
it is an availible PID is scan data

Quote:
Originally Posted by Old Tele man View Post
...my buddy has a TDI Jetta with the stock, built-in, dashboard display for MPG, so one has to wonder how the Bosch (?) electronics goes about computing the numbers...if they can do it (MPG) so should others.
my VW Passat with ATQ engine (Variable cam timing V6 ) has that as well
it is an available Parameter ID or PID in scan data
they just have to look up the PID.

not all systems have that

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 08-02-2010, 07:03 AM   #42 (permalink)
The PRC.
 
Join Date: Oct 2009
Location: Elsewhere.
Posts: 5,304
Thanks: 285
Thanked 535 Times in 384 Posts
Experience so far - Apart from estimating MPG in wimpy gallons it is not too far off being a match for the on board one on instant figures and factoring a conversion in my head (multiply displayed MPG by 1.2).

My real scare was putting in coolling temp and getting 190 Deg F whilst my gauge was showing 90. Then I realised the gauge is in Deg C. *Facepalm

__________________
[I]So long and thanks for all the fish.[/I]
  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com