Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Aerodynamics
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2008, 10:35 AM   #91 (permalink)
EcoModding Lurker
 
co_driver's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 9

G-metro - '95 Geo Metro
90 day: 54.43 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by stormbird View Post
Paul:

Thank-you for providing an 'ultimate' source for tools to answer the pressure distribution question around any vehicle (object, for that matter!).

So, now, who has a source of accurate 3-D meshes of vehicles? It is no easy task to model one's vehicle, not to mention getting the boundary conditions correct...

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 07-22-2008, 03:38 PM   #92 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Jul 2008
Location: California
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by co_driver View Post
Paul:

Thank-you for providing an 'ultimate' source for tools to answer the pressure distribution question around any vehicle (object, for that matter!).

So, now, who has a source of accurate 3-D meshes of vehicles? It is no easy task to model one's vehicle, not to mention getting the boundary conditions correct...
You could start with the models here:

3D CAD Browser - 3D Models Catalog - Vehicles - Cars - Page 1

Or try asking your car's manufacturer for the CAD file for the external body. They most likely won't give it to you, but as the saying goes, nothing ventured, nothing gained.
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 04:30 PM   #93 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
cmags's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Marietta, GA
Posts: 139

Scoob - '05 Subaru Impreza Outback Sport SE
90 day: 25.28 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I've tried twice now, but the site doesn't seem to be working. I've waited half an hour both times, but it just says "waiting" in the status bar. Anyone else getting this to work in Firefox 3?
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 04:48 PM   #94 (permalink)
Pokémoderator
 
cfg83's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 5,864

1999 Saturn SW2 - '99 Saturn SW2 Wagon
Team Saturn
90 day: 40.49 mpg (US)
Thanks: 439
Thanked 529 Times in 356 Posts
cmags -

Quote:
Originally Posted by cmags View Post
I've tried twice now, but the site doesn't seem to be working. I've waited half an hour both times, but it just says "waiting" in the status bar. Anyone else getting this to work in Firefox 3?
What are the stats on your bitmap (# of colors, x*y pixel dimensions)? How many seconds is your submission? With a 2-bit, 256*128 pixel bitmap, I have found that I can't go much beyond 40 seconds. I have gotten a few 80 second runs to work, but it's totally hit and miss.

I am using Firefox 2.0.0.16 right now. If you have IE, give it a chance and see what happens.

CarloSW2
__________________

What's your EPA MPG? Go Here and find out!
American Solar Energy Society
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 05:11 PM   #95 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
cmags's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Marietta, GA
Posts: 139

Scoob - '05 Subaru Impreza Outback Sport SE
90 day: 25.28 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bitmap is 256x128 @ 2-bit, Re=2500000, dt=0.01, sec=30, cutoff=40

Tried it in IE, same thing. Maybe its my office network or maybe its a server issue at the moment. I'll try it again from home tonight.

That is, unless someone wants to process this:
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 05:25 PM   #96 (permalink)
Pokémoderator
 
cfg83's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 5,864

1999 Saturn SW2 - '99 Saturn SW2 Wagon
Team Saturn
90 day: 40.49 mpg (US)
Thanks: 439
Thanked 529 Times in 356 Posts
cmags -

Quote:
Originally Posted by cmags View Post
Bitmap is 256x128 @ 2-bit, Re=2500000, dt=0.01, sec=30, cutoff=40

Tried it in IE, same thing. Maybe its my office network or maybe its a server issue at the moment. I'll try it again from home tonight.

That is, unless someone wants to process this:
Those are the same settings I use. I just tried it with your image but I got a network error. I agree that it's best to try again at home. I had a lot of failures last Saturday, but I just kept resubmitting until it worked.

CarloSW2
__________________

What's your EPA MPG? Go Here and find out!
American Solar Energy Society
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 09:40 PM   #97 (permalink)
Master of None
 
thirdman's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Austin, TX
Posts: 15
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by cfg83 View Post
Hello -
Hrmmmmm, maybe we should ask Professor Chernyshenko to comment.
CarloSW2
I have! I have traded several friendly emails with him, and mentioned this thread to him, and he seemed interested. Hopefully if he isn't too busy he will drop by...
__________________
Thirdman
'93 Ford Festiva - 40MPG out of the box
Quick-N-Dirty Wind Tunnel
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 11:03 PM   #98 (permalink)
Sequential
 
Concrete's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 177

The Truck - '00 Chevy S10 Extended Cab
90 day: 22.47 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 7 Posts
stormbird - wow!
pasadena_commut - double wow!
this is getting cooler all the time

there is a lot of potential there - I am defiantly interested trying this out
but you know it took me a while to get flow illustrator to work
and I'm sure it still has a lot left to teach me

3D CFD - that is potentially months of learning
may have to wait for the cold and dark of winter to give that proper attention
but I hope someone here tries to get one of these combos to work that has the skills to bend it to their will.

this is potentially another thread or two or three...
__________________
Concrete
Start where you are - Use what you have - Do what you can.
  Reply With Quote
Old 07-22-2008, 11:32 PM   #99 (permalink)
Addicted
 
bbjsw10's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Findlay,OH
Posts: 555

bbjsw10 - '91 Geo Metro Xfi
90 day: 51.06 mpg (US)
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 7 Posts
I wonder if that server is having a problem, I have tryed 3 times tonight waited for 30, 45, 50 minutes and nothing. Really buggin me I want to see my movie.
__________________
  Reply With Quote
Old 07-23-2008, 12:22 AM   #100 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2008
Location: california
Posts: 1,329
Thanks: 24
Thanked 161 Times in 107 Posts
I tried this thing several times both last night and tonight after reading the thread. Last night I was able to download the video but my computer wouldn't play it. Once i got the correct "codec" to play it, the video was blank. Tonight it won't even download no matter how long I wait. I ever prepared a nice BMP.

  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Tags
air dam, air flow, simulation, spoiler, wind tunnel

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Mechanism Behind Flow Separation LostCause Aerodynamics 46 07-15-2010 07:38 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com