Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Instrumentation > OpenGauge / MPGuino FE computer
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 12-16-2008, 03:49 PM   #21 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Quote:
Originally Posted by i_am_socket View Post
So I'm reading the other help threads and come across dcb's comment in the Guino KIT thread:

What do I do when both wires have 12 volts (power on, engine off)?
Uh, oh. If that connector is unplugged from the injector, and has 12 volts on both sides, there may be an issue. The computer/module (don't know Toyotas) grounds that ground wire for the length of time in milliseconds that it wants. It's possible there is a 12v feed on the ground side to prevent any fuel from being sprayed when not wanted, however...

I'm wondering now if your voltmeter can't catch the injector ground pulses fast enough to tell the difference. It still could be that you're on the wrong side of the injector...

__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...

Last edited by Intrigued; 12-16-2008 at 03:51 PM.. Reason: Waking up old brain cells...
  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 12-16-2008, 03:50 PM   #22 (permalink)
Ex-lurker
 
i_am_socket's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jersey
Posts: 571

Skeeter - '05 Toyota Corolla LE
90 day: 35.55 mpg (US)
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 6 Posts
ECU pinout
Engine Control Schematics

Tapping the positive side from the ECU (yellow wire) actually showed the pulsing on my multimeter with the engine running. Since redoing to the negative line (black wire at the injector), there's a constant 12v either engine on or just power on.
__________________
  Reply With Quote
Old 12-16-2008, 03:55 PM   #23 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Not

You're black is you're ignition hot. Your yellow is the pulse ground by your ECU... if I'm reading that correctly...
__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...
  Reply With Quote
Old 12-16-2008, 04:04 PM   #24 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Yep, after looking at it further, you have a common hot, the black (and maybe with a white stripe) wire, coming directly from the ignition switch, and the four differently colored wires back to the ecu from the injectors are for grounding them separately... sequential fuel injection.

And I just love it that they would make a black wire the hot one.
__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...
  Reply With Quote
Old 12-16-2008, 04:07 PM   #25 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Quote:
Originally Posted by Intrigued View Post
And I just love it that they would make a black wire the hot one.
And THAT, friends and neighbors, is one of the reasons that I never could make any real money diagnosing electrical problems...
__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...
  Reply With Quote
Old 12-16-2008, 04:07 PM   #26 (permalink)
Ex-lurker
 
i_am_socket's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jersey
Posts: 571

Skeeter - '05 Toyota Corolla LE
90 day: 35.55 mpg (US)
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 6 Posts


So I went through the trouble of wiring up to the wire inside the engine bay and running back through the firewall because I forgot to look at the little arrows, and actually had it right the first time....

__________________
  Reply With Quote
Old 12-16-2008, 04:17 PM   #27 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Your mpguino ought to work now... and you can guess as to why mechanics wear caps a lot...

...to hide their flat foreheads they got from pounding them against the wall!!!
__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...
  Reply With Quote
Old 12-17-2008, 10:57 PM   #28 (permalink)
Master EcoModder
 
wagonman76's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Northwest Lower Michigan
Posts: 1,006

Red Car - '89 Chevrolet Celebrity CL 4 door
Team Chevy
90 day: 36.47 mpg (US)

Winter Wagon - '89 Pontiac 6000 LE Wagon
90 day: 28.26 mpg (US)
Thanks: 8
Thanked 17 Times in 16 Posts
Quote:
Originally Posted by Intrigued View Post
Your mpguino ought to work now... and you can guess as to why mechanics wear caps a lot...

...to hide their flat foreheads they got from pounding them against the wall!!!
And to hide their bald heads from pulling their hair out.
__________________

Winter daily driver, parked most days right now


Summer daily driver
  Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:07 AM   #29 (permalink)
Losing the MISinformation
 
Intrigued's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern Missouri
Posts: 393

Quad Cam - '00 Oldsmobile Intrigue GX
Last 3: 25.94 mpg (US)
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
AMEN PREACH It, Brother!!!
__________________


The brake pedal is my enemy. The brake pedal is my enemy. The brake pedal...
  Reply With Quote
Old 12-18-2008, 10:24 AM   #30 (permalink)
Ex-lurker
 
i_am_socket's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jersey
Posts: 571

Skeeter - '05 Toyota Corolla LE
90 day: 35.55 mpg (US)
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 6 Posts
I'll try swapping the wires tonight. I'll definitely let you know if it works.

Sounds a lot like working with computers. Dang machines do what they want instead of what they're told, and then there's dealing with the people that use them!

__________________
  Reply With Quote
Reply  Post New Thread


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for an "Aero Mod Materials" thread gascort Aerodynamics 7 05-06-2009 03:42 PM
The UnNamed Wagon's build thread - Let it begin! Work in Progress XFi EcoModding Central 38 08-01-2008 12:21 AM
Change a thread title? wagonman76 Forum News & Feedback 3 06-27-2008 06:40 PM
the "Daily Drive" thread - March 2008 MetroMPG Hypermiling / EcoDriver's Ed 27 04-01-2008 09:46 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com