Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Fossil Fuel Free
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 01-13-2019, 01:26 PM   #3341 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: Apr 2018
Location: UK
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Many Thanks thingstodo,

I so hope this controller works for me, Ive had a run of back luck with controllers, have gone through two can bus controllers and Pauls drop in leaf board controller nothing worked, Paul has told me that there must a fault on the leaf main circuit board.

Ironically the board that I'm building was the first board I bought from Paul.

What version board to you have ? I have Ver 0.4

What setup are you running any pictures ?

I know you build your system a while ago.

I don't understand how to connect J43 & J44 "high voltage DC monitoring", do I need to wire resistors in series here ? eventually I will be using a Leaf pack 360V

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 01-14-2019, 01:25 PM   #3342 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by 02BMW02 View Post
What version board to you have ? I have Ver 0.4
Where do I look for the version on the board? I'm running one of the very early versions.

I bought a couple of control boards to do 'brain transplants' into older industrial controllers as well ... but they are just the control boards and have not been installed as yet. Too many projects! Or .. maybe not enough spare time?

Quote:
What setup are you running any pictures ?
I killed the controller .. or at least the IGBTs .. by connecting the battery up backwards and Paul believes that the built-in diodes on the IGBTs just melted. I have not gotten back to the project ... I have a SEVCON controller mostly working in my Polaris Ranger EV. But it needs other TLC ... and I'm slow
Quote:
I know you build your system a while ago.

I don't understand how to connect J43 & J44 "high voltage DC monitoring", do I need to wire resistors in series here ? eventually I will be using a Leaf pack 360V
I don't have J43 and J4, that I can see. The only controller that I have dealt with that monitors the high voltage pack is the Netgain Industrial controller. It has one connection on the pack side (+) and one connection on the negative side of the pre-charge resistor so that it knows when it is safe to close the main contactor. That way, you don't really have to configure the controller for a particular voltage ... it's just looking for the voltage across the resistor to be low and not changing fast before it closes the main contactor and opens the pre-charge contactor.
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
Old 01-16-2019, 01:45 PM   #3343 (permalink)
Master EcoModder
 
jackbauer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ireland
Posts: 734
Thanks: 26
Thanked 296 Times in 168 Posts
Would anyone have the designspark files for V0.4? Thanks.
__________________
Now, Cole, when you shift the gear and that little needle on the ammeter goes into the red and reads 2000 Amps, that's bad.
www.evbmw.com
  Reply With Quote
Old 01-17-2019, 08:58 AM   #3344 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by jackbauer View Post
Would anyone have the designspark files for V0.4? Thanks.
Paul sent me a zip file (kind of like 'off site backups') a while ago. I honestly have not even opened it to see what is inside.

I'll check tonight.
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
Old 01-18-2019, 09:50 AM   #3345 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by thingstodo View Post
I'll check tonight.
Sorry man - forgot! I'll send myself a text to look tonight
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
Old 01-19-2019, 10:10 PM   #3346 (permalink)
EcoModding Lurker
 
Join Date: May 2018
Location: Menifee, CA
Posts: 17
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hello all,

So I have been getting -8VDC at all the gates constantly? I read in what Paul had sent me that they should fluctuate from -8VDC to 15VDC. Is anyone else having this issue?
  Reply With Quote
Old 01-20-2019, 06:37 PM   #3347 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by jackbauer View Post
Would anyone have the designspark files for V0.4? Thanks.
The latest files that I have (no version number listed) are from Feb 2017. .sch and .pcb files. These are for the AC Controller controller board. I don't have software to open them ... PM me and I can email them to you. zip files is only 378K
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
Old 01-20-2019, 06:46 PM   #3348 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by 02BMW02 View Post
Many Thanks thingstodo,

I so hope this controller works for me, Ive had a run of back luck with controllers, have gone through two can bus controllers and Pauls drop in leaf board controller nothing worked, Paul has told me that there must a fault on the leaf main circuit board.

Ironically the board that I'm building was the first board I bought from Paul.

What version board to you have ? I have Ver 0.4

What setup are you running any pictures ?

I know you build your system a while ago.

I don't understand how to connect J43 & J44 "high voltage DC monitoring", do I need to wire resistors in series here ? eventually I will be using a Leaf pack 360V
I found a version on the AC board - 1.0 ... but it is likely within the first 5 he built.

I have a couple of controller boards that I got from Paul to do the brain transplant thing on industrial AC drive. They are version 0.3
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
Old 01-20-2019, 06:46 PM   #3349 (permalink)
Master EcoModder
 
Join Date: Sep 2010
Location: Saskatoon, canada
Posts: 1,466

ChargE (not yet running) - '92 Mazda MX6 LX
90 day: 33.89 mpg (US)

Ford Prefect - '18 Ford F150 XLT XTR
Thanks: 741
Thanked 538 Times in 433 Posts
Quote:
Originally Posted by esali1987 View Post
Hello all,

So I have been getting -8VDC at all the gates constantly? I read in what Paul had sent me that they should fluctuate from -8VDC to 15VDC. Is anyone else having this issue?
Sorry - I don't have one with power on it. So I can't check.
__________________
In THEORY there is no difference between Theory and Practice
In PRACTICE there IS!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to thingstodo For This Useful Post:
esali1987 (01-20-2019)
Old 01-21-2019, 10:48 AM   #3350 (permalink)
Somewhat crazed
 
Piotrsko's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: 1826 miles WSW of Normal
Posts: 1,694
Thanks: 167
Thanked 470 Times in 400 Posts
Quote:
Originally Posted by esali1987 View Post
Hello all,

So I have been getting -8VDC at all the gates constantly? I read in what Paul had sent me that they should fluctuate from -8VDC to 15VDC. Is anyone else having this issue?
When they are running, that fluctuation is normal. Yours appear to be commanded "OFF" @-8vdc

  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Piotrsko For This Useful Post:
esali1987 (01-26-2019)
Reply  Post New Thread


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Paul & Sabrina's cheap DIY 144v motor controller MPaulHolmes Open ReVolt: open source DC motor controller 7342 02-21-2021 09:03 PM
Paul & Sabrina's Cheap EV Conversion MPaulHolmes Fossil Fuel Free 542 11-12-2016 09:09 PM
Contest! Name Paul & Sabrina's controller MetroMPG Forum News & Feedback 120 10-22-2011 01:59 PM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com