Go Back   EcoModder Forum > EcoModding > Fossil Fuel Free > Open ReVolt: open source DC motor controller
Register Now
 Register Now
 

Reply  Post New Thread
 
Submit Tools LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2014, 01:16 PM   #6901 (permalink)
PLUGnGO
 
jedsmd's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Olympia Wa
Posts: 131
Thanks: 73
Thanked 75 Times in 52 Posts
Quote:
Originally Posted by duncan View Post
Hi Guys
Got the cooling plate attached also the two end plates,
Paul has sent the software so I will have to fight with that
keep fingers crossed
Controller looks great!

Love the angles and side guards on the end plates, they give it a very solid appearance.

  Reply With Quote
Alt Today
Popular topics

Other popular topics in this forum...

   
Old 11-03-2014, 01:21 PM   #6902 (permalink)
AC-DC enthusiast
 
mrbigh's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Long Island, NY
Posts: 282

Dual-PWR PHEV - '04 Toyota Prius

Kopper - '79 Bradley Bradley GT-II
Thanks: 122
Thanked 52 Times in 36 Posts
How BIG the controller box is? looks huge!!!
__________________
. .. .. . .......
Prius Absolutum Dominium . ..........KOPPER
PHEV conversion since Dec 2006.. . .... .Future EV
. . . . . . . .CALCars # 27. . . . . . . . . . ..on the works now !!
. . . . . . . . . . . . . . . . .. . ........
  Reply With Quote
Old 11-05-2014, 10:56 AM   #6903 (permalink)
PLUGnGO
 
jedsmd's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Olympia Wa
Posts: 131
Thanks: 73
Thanked 75 Times in 52 Posts
Quote:
Originally Posted by mrbigh View Post
How BIG the controller box is? looks huge!!!
It's pretty big: 15" x 12" x 5" (38 x 30 x 13cm).

It would be nice if there was a middle brother between this and the original 500 amp open source controller.
  Reply With Quote
Old 11-13-2014, 01:03 AM   #6904 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: Oct 2010
Location: southland NZ
Posts: 153
Thanks: 38
Thanked 81 Times in 52 Posts
Hi Guys
Finally got the courage to tackle the scary PiCkit

All went well
until I got
Warning ------.hex contains code that is located at addresses that do not exist on the 11AA010
----- is the location I had saved the file that Paul sent me

I'm still a little unsure about the wiring to the PiCkit

On the board the first pin was not connected to anything (the furthest into the board)
I have treated this as the pin furthest from the triangle on the piCkit

So I have wired the pin on the board (had a blue wire on it) to the pin next to the arrow
The next one to that to the next pin (purple)
The next one to that to the next pin (grey)
The next one to that to the next pin (white)
The next one to that to the next pin (black)

I have a power light and a blue active light on the PiCkit
  Reply With Quote
Old 11-13-2014, 01:07 AM   #6905 (permalink)
PaulH
 
MPaulHolmes's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maricopa, AZ (sort of. Actually outside of town)
Posts: 3,831

Michael's Electric Beetle - '71 Volkswagen Superbeetle 500000
Thanks: 1,367
Thanked 1,115 Times in 730 Posts
I think you need to select the dspic30f4011 device. Maybe a different microcontroller is selected. I'm on my phone, but will be on the computer later

The yellow dot on the board (closest pin to you) goes with the pin that has the triangle. The 6th pin is unused. Verify that the dspic30f4011 is loaded:
Go to
Configure->Select Device...

Then in the box that says "Device:", select dapic30f4011.

Also, to load the hex file, go to
File->Import...
And select the hex file.
__________________
kits and boards

Last edited by MPaulHolmes; 11-13-2014 at 01:23 AM..
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MPaulHolmes For This Useful Post:
duncan (11-13-2014)
Old 11-13-2014, 01:28 AM   #6906 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: Oct 2010
Location: southland NZ
Posts: 153
Thanks: 38
Thanked 81 Times in 52 Posts
Hex file loaded successfully!!!

I think I didn't hit the "apply" button first and then the import file

Now it all works

I will test it with a little motor then install it in the device!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to duncan For This Useful Post:
MPaulHolmes (11-13-2014)
Old 11-13-2014, 03:43 AM   #6907 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: Oct 2010
Location: southland NZ
Posts: 153
Thanks: 38
Thanked 81 Times in 52 Posts
Successful test with small motor and 12v battery!

Now I have got to finish doing the concrete floor then I will be allowed to fit it
With a bit of luck this weekend!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to duncan For This Useful Post:
MPaulHolmes (11-13-2014)
Old 11-13-2014, 04:32 AM   #6908 (permalink)
PaulH
 
MPaulHolmes's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maricopa, AZ (sort of. Actually outside of town)
Posts: 3,831

Michael's Electric Beetle - '71 Volkswagen Superbeetle 500000
Thanks: 1,367
Thanked 1,115 Times in 730 Posts
We will have to do the PI loop differently if you want a really fast response from the throttle. I finally learned how it works while doing the AC controller. What you have now may turn out to be a bit too conservative for you, but maybe not. Just let me know.
__________________
kits and boards
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MPaulHolmes For This Useful Post:
duncan (11-13-2014)
Old 11-13-2014, 02:41 PM   #6909 (permalink)
EcoModding Apprentice
 
Join Date: Oct 2010
Location: southland NZ
Posts: 153
Thanks: 38
Thanked 81 Times in 52 Posts
Hi Paul
Re - Throttle response
I will get it driving - and I'm due at a track on the 30th - see what it feels like then
(if it hasn't broken something else on the car!)

What sort of response will it have - 0.1 seconds??

Also what is max current set to? - is it 1000amps or 1200amps ???
  Reply With Quote
Old 11-13-2014, 03:01 PM   #6910 (permalink)
PaulH
 
MPaulHolmes's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maricopa, AZ (sort of. Actually outside of town)
Posts: 3,831

Michael's Electric Beetle - '71 Volkswagen Superbeetle 500000
Thanks: 1,367
Thanked 1,115 Times in 730 Posts
I don't know what the response time is in your motor's case. The throttle ramp rate is maximum, but the PI loop may need to be tuned for faster response. It's set for 1000amp at the moment. Do you want 1200?

__________________
kits and boards
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MPaulHolmes For This Useful Post:
duncan (11-13-2014)
Reply  Post New Thread


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Paul and Sabrina's Cheap 3 Phase Inverter (AC Controller) with Field Oriented Control MPaulHolmes Fossil Fuel Free 3471 06-01-2020 10:53 PM
Paul & Sabrina's Cheap EV Conversion MPaulHolmes Fossil Fuel Free 542 11-12-2016 09:09 PM
Three Dirt Cheap DIY Electric Cars - Part 5 SVOboy EcoModder Blog Discussion 0 12-12-2008 04:10 PM



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright EcoModder.com